Blog > Vítězíme v soutěži Kanceláře roku…

Vítězíme v soutěži Kanceláře roku 2023: Když udržitelnost a design spojí síly

 

Kanceláře, ve kterých sídlí Garantovaný nájem i celá skupina VITOM realitní ekosystém právě získaly prestižní ocenění Kanceláře roku za rok 2023 v kategorii Malé kanceláře. Je to významný úspěch na naší cestě, protože udržitelnost a ohleduplnost jsou hodnoty, které promítáme nejen do realitních služeb, ale pokusili jsme se je vtělit i do našeho vlastního pracovního zázemí. Zveme vás na krátkou procházku prostorem, kterému vládne wellbeing.

Naše kanceláře měly být od začátku víc než jen pracovní prostor. Mělo to být místo, kde se setkává udržitelnost, design a wellbeing, což je filozofie, kterou VITOM vnáší do všech svých realitních služeb, jako je Garantovaný nájem.

Na fotkách můžete tuto atmosféru alespoň zprostředkovaně okusit. V článku se potom dozvíte, jakou roli v návrhu hrálo Bali. A jestli budete mít cestu kolem, stavte se na šálek kávy, protože nejlepší je to zažít na vlastní kůži.

 

Když design podporuje wellbeing 

Design kanceláří od naší dvorní architektky Lucie Kučerové Rožanské je navržen od první kliky do posledního světla tak, aby podporoval pohodu a produktivitu zaměstnanců. Mezi největší výzvy celého projektu patřil management světla, jelikož okna jsou jen po obvodu budovy a bylo potřeba i hlouběji ukryté vnitřní prostory navrhnout tak, aby v nich bylo lidem příjemně.

Díky volbě fluidních světel od Made v zasedačkách, nasazení systému Loxon pro automatizované ovládání světel a využití světlíků a prosklených příček s oblými rohy se to podle nás skvěle podařilo. Za vším ale stojí především chytrá práce s půdorysem. „Zázemí jako toalety a kuchyňku pro zaměstnance jsme umístili do středu budovy, daleko od oken a osvětlení podpořili světlíky. Naopak k velkoformátovým výlohám jsme situovali nejživější open space kanceláře a ve středu potom umístili prosklený ostrůvek se zasedacími místnostmi a akustickými budkami pro vyřizování videohovorů,“ popisuje hlavní myšlenku architektka Lucie.

To nejlepší z vítězné kanceláře:

  • 340 m2 od základních povrchů, grafiky i technologií navržených nám na míru
  • Kavárna s barem obloženým mědí, korkovou stěnou a vzrostlým olivovníkem, kde se potkáváme s klienty i hosty nad výbornou kávou, kakaem, kokosovou vodou a výběrem skvělých dezertů
  • Hmatové vjemy jako zelené panely, pokojové rostliny, koberce z recyklovaných rybářských sítí či kaučukové podlahy od Prointeriér
  • Automatické nastavení světel a systém Loxon
  • Zaoblené skleněné příčky od firmy Woodyglass
  • Aromalampy rozmístěné tak, aby každý nádech byl zážitkem
  • Nábytek od truhlářství Vejmola podtrhující celkovou atmosféru kanceláře
  • Fluidně se vznášející světla od firmy Made

Ambiciózní návrh, náročná stavba

„Lucka se nám strefila přesně do noty. Nechali jsme si vypracovat vícero návrhů i od jiných projektantů, ale mezi často kýčovitými pokusy o originalitu nás její návrh zaujal prostě tím, že nám mluvil z duše,“ vysvětluje Tomáš Suchomel, který je jedním ze dvou spoluzakladatelů služby Garantovaný nájem VITOM realitního ekosystému.

Kde se vyskytly problémy, byla samotná stavba. Původní dodavatel celého díla neplnil slíbené termíny, nejednal korektně ani transparentně a celou situaci řešil způsobem, který absolutně neodpovídal naší povaze. „Do stavby jsme šli s nadšením a obrovskou chutí vytvořit krásné místo pro práci. O to víc nás zklamal přístup první stavební firmy. Handrkování, řvaní, snaha obohatit se na úkor druhých a tak dál. To není můj styl a nelíbilo se mi to. Proto jsme do spolupráce velmi brzy řízli,“ vzpomíná Tomáš na dramatický průběh.

„Významnou část věcí jsme si ve finále dodělávali sami. Stáhli jsme si na sebe některé dodavatele a stavbu si řešili ve vlastní režii. O to větší radost ale máme z výsledku,“ doplňuje s úsměvem Tomáš. Dnes jsou kanceláře rok v plném provozu, ačkoli částečně zůstávají ve vývoji – hrajeme si s detaily a postupně prostor ještě dál vylepšujeme.

Wellbeing se vyplácí

„Všechno nastartovala naše minulá dovolená na Bali, kde jsme seděli v kavárně vybudované kolem dokola vzrostlého stromu. Ten nápad nás nadchnul a hned jsme začali přemýšlet, jak něco podobně dokonalého promítnout i do našich kanceláří. Rychle jsme došli k závěru, že si takovou kancelář budeme muset postavit.

Chtěli jsme, aby se v nich každý cítil dobře, aby tu byl spokojený, aby to tu naši zaměstnanci měli hezčí než doma. Zároveň jsme chtěli ukázat, že našimi hodnotami žijeme a že je propisujeme do všeho, co tu děláme. Chtěli jsme inspirovat ostatní a ukazovat, že udržitelnost a wellbeing nejsou jen prázdná slova,“ vzpomíná Tomáš na začátek cesty, během které mu pod rukama vznikala současná podoba sídla Garantovaného nájmu.

U všeho byla i Pavlína Vejmolová, Tomášova partnerka a specialistka na wellbeing ve VITOMu: „Jsem nesmírně hrdá na to, co jsme společně vytvořili. Naše kanceláře jsou pro mě druhým domovem, kde se cítím dobře a kde mě práce baví.“



Podle reakcí klientů, co u nás byli na jednání, nebo kandidátů, kteří k nám do brněnských Židenic zavítali na pohovor, si troufáme tvrdit, že se nám povedlo něco neobyčejného. Spontánní pochvaly sklízí kavárna, kde je možné jako v oné balijské restauraci sedět kolem vzrostlého olivovníku a kde servírují výborné zdravé snídaně.

Nevýhodou prostoru plného živých rostlin a přírodních materiálů zůstává větší starost s pravidelnou zálivkou a nutnost volit správné úklidové prostředky. „S úklidem to máme naštěstí jednoduché, všude i v námi spravovaných bytech používáme ekologickou drogerii od brněnské firmy Tierra Verde,“ doplňuje Tomáš do mozaiky udržitelnosti další střípek. 

Věděli jste, že důraz na wellbeing se neprojevuje jen v designu kanceláří, ale i v našich realitních projektech? Nedávno jsme dokončili wellbeing rekonstrukci bytu, který se díky tomu prodal za výrazně vyšší cenu.

Naše kanceláře jsou konečně tím dokonalým místem, kde se můžeme setkávat s klienty, kteří nám svěřují své nemovitosti do péče. Ačkoli nám to nevyšlo v podobné soutěži Interiér roku, vítězství v soutěži Kanceláře roku 2023 je pro nás potvrzením, že jsme se vydali správným směrem a že udržitelnost, design a wellbeing mohou jít ruku v ruce a přinášet nejen radost z práce, ale i úspěch v podnikání.

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.
Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.
Kontaktujte nás

Další články

Zadejte e-mail a přihlašte se k newsletteru:

*Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.

[forminator_form id="1180"]

Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz